Continuă distribuirea ajutoarelor UE

Social

Direcția Generală de Asistență Socială a început pe 15 ianuarie 2020 distribuirea produselor de igienă acordate în baza Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021. Până acum, 240 de constănțeni și-au ridicat pachetele oferite de Uniunea Europeană.

Produsele se distribuie la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4.

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/04.10.2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:     

  1. a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) și b).

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu  produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării  asistenței materiale de bază.

Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.

Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept.

Pentru persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachete pentru toți membrii familiei.

 Un pachet cu produse de igienă conține:

–        5 periuțe de dinți

–        4 tuburi cu pasta de dinți ( 75 ml )

–        Săpun lichid ( 500 ml )

–        Șampon pentru copii ( 800 ml )

–        Șampon pentru adulți ( 500 ml )

–        2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg )

Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 8:00- 14:00, până la epuizarea stocului de produse, dar nu mai târziu de data  15.02.2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.