Echipament pentru investigaţii bronhopulmonare complexe, în dotarea Spitalului Judeţean Constanţa

Social

Un echipament de ultimă generaţie pentru efectuarea de investigaţii bronhopulmonare complexe, în valoare de aproape 310.000 de lei, a intrat în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, au informat reprezentanţii unităţii medicale.

“Cea mai complexă unitate medicală din Dobrogea dispune începând de astăzi de o trusă de videobronhoscopie dotată cu HDTV (High Definition TV) şi NBI (Narrow Band Imaging), sisteme ce permit diagnostice de înaltă fineţe. Echipamentul este esenţial pentru diagnosticul şi tratamentul neoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecţioase bronhorespiratorii, extracţiei de corpi străini etc”, a informat purtătoarea de cuvânt a SCJU Constanţa, Crina Kibedi.

Conform sursei citate, aparatura de ultimă generaţie a fost instalată în ziua în curs în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcţionale şi, în aceeaşi zi, personalul medical a fost instruit, urmând ca de săptămâna aceasta să fie efectuate primele investigaţii. Trusa de ideobronhoscopie, a cărei valoare este de aproape 310 000 lei, a fost achiziţionată

din fondurile proprii ale SCJU, fiind unul dintre obiectivele cuprinse de conducerea SCJU pe lista de investiţii din acest an.

“Echipamentul vechi era depăşit fizic şi moral, prin urmare, ma i ales în situaţia actuală, era imperios necesar să achiziţionăm unul nou, de înaltă performanţă, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă şi precisă a afecţiunilor bronhopulmonare”, a declarat managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, dr. Cătălin Nicolae Grasa.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.