Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”

Divertisment

Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă în această seară cu spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. De la ora 18:00, reprezentația va fi transmisă live, pe canalul de YouTube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ : https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA

Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, inițiată de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțată de Primăria Municipiului Constanța, s-a desfășurat în perioada 1-25 august 2019.

Spectacolul reprezintă o transpunere scenică a unuia dintre cele mai tulburătoare romane ale secolului al XX-lea, semnat de Ken Kesey în care drama nonconformistului Randle Patrick McMurphy (interpretat de Vlad Cristian Fiu) creionează un adevăr dur, emoționant și viu.

Spitalul de nebuni în care se petrece acţiunea este un spaţiu în care fiecare dintre „locatari” este forţat să îşi creeze o viaţă, un „acasă”. Ordinea firească a lucrurilor va fi destabilizată odată cu intrarea în scenă a noului venit.

Spectacolul Facultății de Arte s-a bucurat de un mare succes, fiind încununat de premii (Cel mai bun actor – Vlad Cristian Fiu, la Festivalul „Buzăul iubeşte Teatrul“ 2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiile pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Ionuţ Dulgheriu și Iulian Marinescu, la Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot“ Bucureşti 2017).

Din distribuţie fac parte: Vlad Cristian Fiu, Iulian Marinescu, Ionuţ Dulgheriu, Loredana Adăscăliţei, Eduard Vacariu, Mirela Mihai, Otilia Petcof, Cristian Menaef, Valentin Ispas/Mircea Siromașenco/Daniel Popa, Otilia Nicoară/Edoard Petre, Alina Drenea/Denisa Todireanu, Irina Zlăteanu/ Denisa Iova, Ionescu-Shiller Lidia/Dana Cojan, Cornelia Pandele, Gabriela Dumitrache, Alexandru Săplăcan/Iulian Ene, Catinca Hanţiu.

Regia spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este semnată de Daniela Vîtcu, asistent de regie este Mirabela Moroșanu, muzica e realizată de Alexandru Neș, iar coregrafia, de Stela Cocârlea. Echipa este completată de Mirabela Moroşanu şi Dana Cojan (asistenţă regie).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.