Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa se desfăşoară anul acesta sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii

Divertisment

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC) se desfăşoară anul acesta sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, fiind inclus în Programul Prioritar Cultural Naţional, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Art Society Center.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, FITIC 2020 este programat în perioada 20-23 august, iar spectacolele vor avea loc la Termele Romane, în Parcul Carol I, pe două scene amenajate în zonele A şi B.

Şi în acest an, secţiunile FITIC sunt Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană şi teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) şi Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

„În afara spectacolelor ce vor participa la secţiunile în concurs, vor fi prezentate publicului şi spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituţii publice de teatru din ţară sau companii private. Acestea vor avea ca protagonişti actori consacraţi şi tineri ai scenei româneşti: Rodica Popescu Bitănescu, Paula Chirilă, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu”, se arată în comunicatul remis de Art Society Center.

Organizatorii le recomandă celor care vor să urmărească spectacolele să îşi facă rezervările din timp, pentru a putea fi respectate măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

„FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, iar marea este singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral. Intrarea este gratuită la toate spectacolele: din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricţiile provocate de noul coronavirus, vă rugăm să vă rezervaţi locul pe www.bilet.ro. Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spaţiu, formarea de cozi etc. Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator. Întregul program îl puteţi consulta pe site-ul www.fitic.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului”, se arată în comunicatul Art Society Center. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook