Începe ”Constanța International Competition- Festival for Young Pianists”, eveniment finanțat de Primăria Constanța

Divertisment

Cea de-a treia ediţie a concursului se va desfășura online în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2020. 67 de tineri și talentați artiști pianiști din Franța, Ukraina, Azerbaijan, Republica Moldova dar și din mai multe orașe din România se vor întrece pe scena virtuală a competiției. Evenimentul cultural este organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” și Fundaţia ACUMM din Bucureşti.

Competiția și Gala de premiere vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition dar şi pe canalul de YouTube al Asociaţiei Nihil Sine Arte: https://www.youtube.com/watch?v= ViBvhyJ8PLs

Tinerii artişti instrumentişti vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de înalt nivel și performanță pianistică. Juriul concursului este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Boldizsár Csicky, Daniel Goiţi, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

 ”Constanța International Competition- Festival for Young Pianists” va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

Se vor acorda următoarele premii:

– premii I, II, și III în diplome și bani;

– mențiuni în diplome;

– premii speciale de interpretare pianistică în diplome și bani, „Lucia Teodorescu”, „Sofia Cosma”, „Young Artist Constanța”;

– 3 premii speciale „Concert de pian cu orchestră” pe scena Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Constanța;

– 1 premiu special cu valoare în bani și un recital de pian la Muzeul Municipiului București, Palatul Șuțu;

– 1 premiu special constând într-un recital la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia.

– premii speciale pentru interpretare în diplome.

Toate premiile se vor acorda tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul ”Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorinţa de a susţine arta şi cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate şi s-a dovedit a fi un real succes.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.