Niciun câine nu a fost eutanasiat în cele 8 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate

Social

Primăria Municipiului Constanța respectă dreptul la viață al câinilor comunitari. Municipalitatea a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi au fost examinați și au primit tratament de specialitate.

Eutanasierea nu reprezintă o soluție pentru gestionarea în mod sănătos a problemei câinilor fără stăpân, ci derularea campaniilor de adopție. De la debutul campaniei „Adoptă un cățel”, 941 de câini și-au găsit o familie.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

În acest sens, încurajăm pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi este sancționat contravențional conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.