Pregătiți-vă pentru un nou sezon de cinema în aer liber!

Divertisment

„Filme în aer liber” revine la Constanța, în parcul Tăbăcărie, la intrarea de la Hotel Zodiac, în perioada 04-16 august, cu o selecție specială ce cuprinde unele dintre cele mai bune filme pentru publicul larg, cu magie și muzică, sau pentru copii și familie. Proiectul este organizat de Asociația Culturală Metropolis și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Pe lângă cele 16 titluri din selecția oficială, constănțenii vor avea ocazia să participe la mai multe spectacole de percuție, jonglerii, dansuri cu led, etc.

Proiecțiile de film încep la ora 21:30 iar intrarea este liberă.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², „Filme în aer liber la Constanța” oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Prima săptămână (4-9 august) este dedicată filmului de comedie.

Astfel, publicul va putea urmări pe marele ecran din parcul Tăbăcărie, următoarele filme premiate la Oscaruri sau Globurile de Aur: „Marea hoinăreală” (Oh, Brother, Where Art Thou?), regizat de Joel Coen, cu George Clooney,  John Goodman și John Turturro în rolurile principale, „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”, regizat de James Mangold, cu Joaquin Phoenix și Reese Witherspoon, „La vie en Rose”– povestea vieții lui Edith Piaf, regizată de Olivier Dahan, cu Marillon Cotillard și Gerard Depardieu, îndrăgitul musical „Grease”, în regia lui Randal Kleiser, cu John Travolta și Olivia Newton-John, „Moulin Rouge!”, în regia lui Baz Luhrmann, cu Ewan McGregor și Nicole Kidman iar săptămâna se încheie cu un musical pentru întreaga familie – „Mary Poppins”, regia Robert Stevenson, cu Julie Andrews, Dick Van Dyke.

Cea de-a doua săptămână (11-16 august) este dedicată filmelor pline de magie și debutează cu „Arizona Dream” (regizat de Emir Kusturica), cu Johnny Depp și Faye Dunaway, urmat tot de un film cu Johnny Depp și Juliette Binoche, „Chocolat”, regizat de Lasse Hallström. Joi urmează „Stardust”, în regia lui Matthew Vaughn, cu Claire Danes, Charlie Cox, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, programul se continuă cu unul dintre cele mai iubite filme europene, „Amélie”, regia Jean-Pierre Jeunet, cu Audrey Tautou în rolul principal. Penultimul film din selecție este „The Dark Knight”, regia Christopher Nolan, cu Christian Bale și Heath Ledger.

Filme în aer liber la Constanța se încheie cu un nou film pentru copii și familie, animația irlandeză „Brendan și secretul din Kells”, în regia lui Tomm Moore.

Pe lângă proiecțiile de film, spectatorii vor mai avea parte de multe alte activități:

7 august, 19:30-21:30 Spectacol de jonglerie;

7 august, 20:45 – 21:30 Spectacol de percuție cu Bălașa Percussion Group;

8 august, 18:30 – 21:30 Spectacol LED Robots;

9 august, 20:45 – 21:30 Spectacol de magie “Teo Magic Show”;

14 august, 18:30 – 21:30 Spectacol cu animatori pe picioroange;

15 august, 21:15 – 21:30 Spectacol Led dance, UV Led POI, Mirror Man;

16 august, 20:45 – 21:30 Spectacol de magie “Teo Magic Show”.

Detalii despre filme, activități și programul complet al evenimentului pe site-ul filmeinaerliber.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.