Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a primit, printr-o donaţie, un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC

Social

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din municipiul Constanţa a primit marţi, sub formă de donaţie, un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de echipa care a făcut donaţia, tehnologia robotului este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor şi a altor patogeni. Robotul, care foloseşte spectrul de lumină UVC, este complet autonom, funcţionează fără intervenţie umană şi poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operaţii, având o productivitate mult mai mare şi protejând astfel personalul medical din spitale.

“Bucharest Robots continuă eforturile de a ajuta lupta împotriva COVID-19 cu ajutorul roboţilor. Astăzi, 12 mai 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a primit sub formă de donaţie un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC. Această donaţie a fost posibilă datorită implicării sponsorilor: Asociaţia Notarilor Pontus Euxin din Constanţa şi a ING Tech. Fundaţia Comunitară Bucureşti, Bucharest Robots şi Asociaţia Suport şi-au oferit sprijinul pentru identificarea unei astfel de soluţii prin care comunitatea a putut contribui la protejarea vieţii medicilor care lucrează în linia întâi în lupta cu COVID-19, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa”, reiese din comunicat.
Conform sursei citate, soluţia respectivă este folosită în peste 50 de ţări, iar în România, la Spitalul Modular COVID-19 al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, dar şi de agenţi economici. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.