Spitalul Municipal Mangalia va trata pacienţii asimptomatici şi cazurile uşoare de infectare cu COVID-19

Social

Spitalul Municipal Mangalia se pregăteşte, în regim de urgenţă, pentru preluarea pacienţilor suspecţi sau confirmaţi COVID-19, fiind inclus în lista spitalelor de linia a II-a, ce tratează cazuri asimptomatice şi uşoare, urmare a înmulţirii cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, la nivel naţional şi judeţean, informează Primăria Mangalia.

Conform sursei citate, în prezent, activitatea medicală din cadrul instituţiei sanitare se desfăşoară în condiţii normale şi au loc acţiuni de reorganizare a spaţiilor medicale, personalul medical al Spitalului din Mangalia fiind permanent la datorie pentru tratarea infecţiilor provocate de coronavirus.

“În cadrul spitalului au fost amenajate un spaţiu special pentru triajul pacienţilor, două izolatoare şi se intervine cu promptitudine la orice caz care ar putea pune în pericol sănătatea publică, reprezentanţii unităţii informând opinia publică despre dinamica activităţii medicale din spital, în actualul context, pe măsură ce vor stabili toate detaliile cu forurile medicale superioare”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Mangalia.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Cristina Schipor, a declarat că în prezent în unităţile spitaliceşti din sistemul public din judeţul Constanţa sunt afectate 292 de paturi pentru îngrijirea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (Centru regional Covid-19), la Spitalul de Pneumologie Palazu Mare, Spitalul Municipal Medgidia şi Secţia exterioară Agigea a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Constanţa.

”În prezent suntem în procedura de avizare şi autorizare a unui număr de, probabil, 120 de paturi, de la Spitalul Municipal Mangalia, pentru internarea şi tratarea pacienţilor asimptomatici şi cazurile uşoare de infectare cu COVID-19, această unitate medicală fiind inclusă astfel în lista spitalelor de linia a II-a ca suport pentru SARS-CoV-2”, a declarat Schipor.

De asemenea, la Constanţa a fost pregătit, pe Stadionul Portul, încă din primăvara acestui an, şi un Sistem Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) pentru a prelua şi tratarea pacienţilor cu COVID-19. Unitatea medicală de campanie are în compunere o zonă medicală cu 56 de paturi, dintre care patru pentru Terapie Intensivă, şi o zonă de carantină cu 120 de paturi, iar dacă situaţia o va impune, sistemul poate fi extins cu încă aproximativ 50 de paturi, ce vor fi amplasate în sala de sport din incinta stadionului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.