A fost finalizată instalarea Spitalului Modular de Campanie destinat COVID-19, pe Stadionul Portul din Constanţa

Social

Efective ale Forţelor Navale Române au finalizat instalarea formaţiunii medicale aferentă Sistemului Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) cu o capacitate de 55 de paturi, găzduit de Stadionul Portul, din Constanţa, potrivit Grupului de Informare Publică SMMIT COVID-19 Constanţa.

Potrivit sursei citate, formaţiunea spitalicească încadrată în structura Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Grigore Gafencu”, din Constanţa, va trata cazurile uşoare şi medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unităţi medicale din zona Dobrogei.

De asemenea, marţi dimineaţă a sosit şi cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantină a SMMIT Constanţa, iar lucrările de asamblare şi montare a zonei de izolare şi triaj, ce vor avea în total alte 150 de paturi, continuă în jurul formaţiunii medicale modulare de tratament, de pe Stadionul Portul.

“Militari din forţele navale şi terestre se ocupă de montarea unităţii medicale, iar autorităţile publice locale, instituţiile publice, operatorii economici şi alte entităţi juridice din Constanţa sprijină Armata prin asigurarea facilităţilor necesare funcţionării SMMIT. După terminarea activităţilor de montare şi operaţionalizare logistică, va urma operaţionalizarea medicală, etapă ce prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităţii medicale şi obţinerea acreditării/avizării a SMMIT Constanţa de către Ministerul Sănătăţii” – se arată în comunicatul de presă.

În conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 4 şi cu ordinul de acţiune al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, respectiv Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, iar activitatea de asistenţă medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune, constituită din facilităţile SMMIT şi cele ale Spitalului CF Constanţa va fi asigurată de personal medical şi de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanţa, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN.

Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanţa. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.