Ambulatoriul Spitalului Municipal Mangalia va fi extins

Social

Consiliul Local Municipal (CLM) Mangalia a aprobat construcţia unui ambulatoriu de specialitate la spitalul din localitate, cu fonduri puse la dispoziţie de Uniunea Europeană (UE), informează un comunicat de presă al Primăriei.

Conform sursei citate, consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre pentru extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia, din fonduri europene nerambursabile, proiectul depus la Ministerul Sănătăţii în acest an fiind în etapa de precontractare.

“În cadrul aceleiaşi şedinţe de Consiliu Local s-a aprobat şi sursa de finanţare din fonduri nerambursabile UE, în valoare de 2, 3 milioane de euro pentru înfiinţarea ambulatoriului şi achiziţionarea aparaturii aferente, noul corp de clădire alcătuit din parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate, urmând să se realizeze prin extinderea pavilionului B”, se arată în comunicat.

Potrivit proiectului, la parter, în imediata apropiere a zonei de aşteptare, se va afla recepţia, amplasată central, şi cabinetele pentru tratamente chirurgicale, investigaţii imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie şi spaţiu tehnic iar la etajul I, accesul pacienţilor se va face cu lifturi către cabinetul de recoltare şi cabinetul de neurologie şi urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie.

Conform documentaţiei tehnice, s-a propus şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie etc dar şi contractarea, din aceeaşi sursă bugetară, a echipamentelor RMN, CT şi mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecţiuni, precum şi alte dispozitive de tehnică medicală, pentru cabinetele de specialitate. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.