Robot de ultimă generaţie pentru dezinfecţii, utilizat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

Social

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa are în dotare un robot de ultimă generaţie pentru dezinfectarea aerului şi a suprafeţelor, având o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor, a informat administraţia locală. Robotul este programat să acţioneze în anumite intervale de timp.

“Unitatea medicală a fost dotată încă de anul trecut cu un aparat pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor, menit să distrugă toţi germenii periculoşi. Robotul de dezinfecţie, achiziţionat cu fonduri de la Primăria Municipiului Constanţa, funcţionează pe bază de lumină UVC. Tehnologia robotului de dezinfecţie are o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor. Aparatul acţionează fără intervenţie umană, poate fi programat să acţioneze prin telecomandă pe anumite intervale de timp şi este utilizat acum la capacitate maximă în saloanele în care se află bolnavi, pentru protecţia personalului sanitar, dar şi a pacienţilor”, a se precizează într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

De asemenea, igiena mâinilor personalului medical din cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase care intră în contact cu pacienţii este atent monitorizată cu ajutorul unui aparat special. “Astfel de roboţi sunt folosiţi şi în spitalele din China pentru dezinfecţie în criza pentru combaterea coronavirusului, dar şi în  Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia sau Emiratele Arabe Unite. Conform Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, un astfel de robot, care dezinfectează deja saloanele şi spaţiile din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, a fost pus şi la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Profesor Doctor Matei Balş’”, potrivit comunicatului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.