Asociaţia Dăruieşte Aripi dotează secţia de Neonatologie de la Constanţa, proaspăt reconstruită, cu un ecograf de ultimă generaţie

Social

Asociaţia Dăruieşte Aripi a achiziţionat un ecograf performant pentru susţinerea activităţii medicale a secţiei Neonatologie din cadrul Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Sf Apostol Andrei Constanţa prin ajutorul financiar oferit de către Grupul CELCO. Secţia nu a beneficiat niciodată de un astfel de echipament, a cărui valoare se ridică la suma de 300.000 lei.

Echipamentul este folosit pentru diagnosticarea rapidă şi mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi: marformaţii cardiace, afecţiuni cerebrale şi digestive. Achiziţia lui scade numărul transferurilor nou-născuţilor şi aşa instabili, către alte secţii din ţară, unde erau trimişi doar pentru punerea diagnosticului. Un beneficiu major îl constituie micşorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, crescând astfel şansele copilului la supravieţuire şi sănătate.

“La finele anului trecut, anunţam finalizarea lucrărilor de construcţie a secţiei, în valoare de peste 2.060.000 euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am agrenat – scăderea mortalităţii neonatale din sud-estul României, iar achiziţia echografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea” a declarat Alina Pătrăhău – fondator asociaţia Dăruieşte Aripi.

“Acest echipament este unul pe care ni-l dorim de multă vreme, iar acum, că îl avem, calitatea actului medical este îmbunătăţită. Vreau să mulţumesc asociaţiei Dăruieşte Aripi, care este mereu lângă noi şi totodată companiei CELCO care a înţeles cât este de important ca micuţii născuţi cu probleme să aibă şanse reale la viaţă şi sănătate” a declarat Dr. Livia Fraţiman, şef secţie neonatologie, Spitalul Judeţean Constanţa.

“De-a lungul anilor, Grupul CELCO s-a implicat cu consecvenţă în numeroase acţiuni sociale şi a realizat investiţii în interesul comunităţii. Suntem în permanenţă conectaţi cu nevoile spitalelor constănţene, acum mai mult decât oricând, când trebuie să dăm dovadă de solidaritate şi responsabilitate. Apelul Asociaţiei Dăruieşte Aripi nu putea rămâne fără soluţii şi de aceea am înţeles că este nevoie să acţionăm rapid pentru achiziţionarea echografului care salvează vieţi. Misiunea noastră nu se opreşte aici şi ne bucurăm că prin faptele şi implicarea noastră reuşim să creştem calitatea vieţii şi să aducem speranţă acolo unde este nevoie de noi”, – Niculae Duşu – Preşedinte Grup CELCO.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.