Constanța, gazda celei de-a 41-a ediții a Campionatului Mondial de Skandenberg

Divertisment

În perioada 26 octombrie – 4 noiembrie 2019, aproximativ 1500 de sportivi din peste 50 de țări au participat la cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skandenberg și a 22-a serie a Campionatului Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilități.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Română de Skandenberg „Braț de Fier” și „World Armwrestling Federation WAF’’ și a fost finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

România a fost reprezentată de 85 de atleți și 5 para-atleți.

La finalele de duminică a participat și primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, care a mulțumit organizatorilor pentru că au promovat orașul prin organizarea unei competiții de asemenea amploare, dar și sportivilor pentru participarea la ediția din acest an a Campionatului Mondial de Skandenberg.

Cine sunt câștigătorii?

La juniori și tineret, Migit Cristi din Constanta a obținut locul III la -90 de kg si Alin Tudor din Bucuresti locul III la tineret -75 de kg.

La categoriile master (veteranii), Ștefania Robescu a reușit să cucerească medalia de bronz la categoria master women -60 kg, Andronache Daniel locul II la Masters – 80 kg, Ion Oncescu locul I la categoria Masters -100 kg (campion mondial) urmat de Făt Olimpiu – locul II la categoria Masters – 100 kg. Pătrașcu Daniel a obținut locul II la categoria -80 kg Grand Master (peste 50 de ani), Augustin Manțog – locul II la grand master -90 kg, Grosu Ion – locul III la categoria grand master +100 kg. Nu în ultimul rând, Mircea Cârloganu locul I la categoria senior grand master -90 kg.

Campionatului Mondial de Skandeberg, Disabled și Masters, brațul drept, a adus României încă șase medalii prin: Robescu Stefania – Bronz – Master Women -60 kg, Andronache Daniel – Argint – Masters -80 kg, Oncescu Ion – Aur – Masters -100 kg, Fat Olimpiu – Bronz – Masters -100 kg, Robescu Relu – Argint – Grand Masters +100 kg, Carloganu Mircea – Aur – Senior Grand Masters -90 kg.

De asemenea, România a obținut locul II pe echipe la Masters Men!

Viorel Dobrin a obținut locul 4 la categoria Seniori -80 kg și Andrei Chipreanov locul 4 la categoria Seniori -100 kg.

Campionatul Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilitati a adus medalii României, prin sportivul Țecu Sergiu care a reușit să cucereasă a III-a treaptă a podiumului la categoria standing men -90 kg. Totodată Ionuț Anghel -65 kg și Ionut Senche +75 kg, aflați la prima participare la un Campionat Mondial, au ocupat locul V la categoria lor de greutate, (persoane cu dizabilitati locomotorii – disable sitting man).

Înaintea finalelor de sâmbătă, marele fotbalist Gheorghe Hagi a acceptat invitaţia reprezentanţilor Asociației Române de Skandenberg „Braț de Fier”. Gheorghe Hagi, care a încrucişat braţul cu multiplul campion mondial Ion Oncescu şi a fost recompensat cu una dintre medaliile cucerite de Ion Oncescu, la categoria Masters +40 de ani, categoria 100 de kilograme.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.