Începe FITIC 2021, cel mai important eveniment cultural al Constanţei!

Divertisment

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC), care a adus în oraşul de la malul mării, de-a lungul timpului, cele mai importante nume ale scenei culturale naţionale, a ajuns la ediţia a VI-a, devenind unul dintre cele mai longevive evenimente culturale ale Dobrogei.

FITIC susţine fenomenul cultural independent şi explorează limitele spaţiului neconvenţional, reprezentând o rampă de lansare pentru tinerii actori din toată Europa, dar şi posibilitatea ca aceştia să ia contact cu tradiţia multietnică şi interculturală, branduri ale oraşului Constanţa.

Festivalul se desfăşoară în perioada 19 – 22 august 2021, în Parcul Carol I (Termele Romane), pe două scene amenajate în zonele A şi B, şi la Teatrul de Stat Constanţa, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

Şi în acest an păstrăm tradiţia secţiunilor FITIC: Blue Theatre Independence (teatru independent, dramaturgie contemporană şi teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) şi Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

Juriile festivalului sunt compuse din: Magda Catone, Alina Cristea, Crina Linţă, Maia Morgenstern, Ioana Pavelescu, Silviu Biriş, Marius Bodochi, Alexandru Hausvater, Lucian Iancu şi Liviu Manolache. Directorul festivalului este celebrul Alexandru Hausvater.

În afara spectacolelor ce vor participa la secţiunile din concurs, vor fi prezentate publicului şi spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituţii publice din ţară sau companii private. Acestea vor avea ca protagonişti actori consacraţi şi tineri ai scenei româneşti
.
Organizatorii ţin să le mulţumescă tuturor celor care s-au înscris la FITIC 2021 într-un număr record! Însă, dat fiind cele doar patru zile de festival, au fost nevoiţi să aleagă doar 27 de spectacole. Pentru ediţia viitoare, organizatorii au în vedere extinderea perioadei de festival.

Vă aşteptăm la teatru! Intrarea este gratuită!

Aşadar, începând din ziua de 19 august 2021, sunteţi aşteptaţi la teatru!

Intrarea este gratuită la toate spectacolele, în limita locurilor disponibile.

Ţinând cont de restricţiile impuse de perioada complicată pe care o traversăm, aflată sub semnul coronavirusului, organizatorii vă roagă să vă rezervaţi locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spaţiu, formarea de cozi etc.

Sunteţi rugaţi să veniţi la spectacolul la care aveţi rezervare cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. Rezervarea este anulată cu 10 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului, www.fitic.ro sau pe pagina de facebook a festivalului.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2021, ediţia a VI-a este organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.