Peste 200 de câini comunitari sunt disponibili pentru adopție

Social

Primăria Municipiului Constanța încurajează iubitorii de animale să se alăture campaniei „Adoptă un cățel” chiar și în această perioadă în care programul cu publicul rămâne închis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte.

De la începutul campaniei  și până în prezent, 1984 de câini și-au găsit un cămin iar 70 au fost revendicați de proprietar. De asemenea, 238 de căței așteaptă să fie adoptați.

Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Pentru a putea adopta un patruped viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate, care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Procedura de adopție online este următoarea:

– Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați;

– Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului;

– Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate);

– Cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.

Cei interesați pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu Dor nr. 5, fără a avea acces în incinta adăpostului iar preluarea câinilor se va realiza cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.