Şi personalul medical se testează pentru HIV, VHB şi VHC

Social

Fundaţia Baylor Marea Neagră este partenerul de testare a personalului medical din judeţul Constanţa

Mii de medici, asistenţi medicali generalişti şi infirmieri angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei” din Constanţa s-au testat la Fundaţia Baylor Marea Neagră.

Serviciile medicale profilactice, prin care se asigură supravegherea stării de sănătate a angajaţilor din domeniul serviciilor medicale includ, pe lângă examenul clinic general, testarea obligatorie pentru depistarea posibilelor infecţii cu HIV sau cu virusurile hepatitice B şi C.

Fundaţia Baylor Marea Neagră, în baza unui protocol încheiat în urmă cu doi ani cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei” din Constanţa, asigură serviciul de testare voluntatră pentru cele trei infecţii virale pentru tot personalul medical, inclusiv cel al secţiilor exterioare ale SJU.

Procesul de testare include programarea pentru testare a persoanlului medical în strânsă colaborare cu echipa de medicina muncii a SJU precum şi deplasarea echipei de testare la secţiile exterioare.

Baylor promovează sănătatea la locul de muncă pentru cadrele medicale indiferent de specializare, secţie sau localitate, oferind acest serviciu gratuit. Testarea periodică a cadrelor medicale permite evaluarea stării de sănătate în situaţii de expunere la factori specifici de risc profesional şi reamintirea importanţei utilizării, fără excepţie, a echipamentului de protecţie în cadrul sesiunilor de consiliere care însoţesc activitatea de testare.

Pentru a promova sănătatea personalului medical la locul de muncă, Fundaţia Baylor Marea Neagră a testat în anul care se încheie 2786 de cadre medicale, 212 dintre acestea în cadrul secţiilor exterioare ale SJU Constanţa: Secţia Pneumologie TBC şi Secţia Clinică Dermatovenerologie,

„Fundaţia Baylor Marea Neagră va continua colaborarea cu departamentul de medicina muncii din cadrul SJU şi va asigura, conform protocolului, serviciul de testare pentru HIV, VHB şi VHC pentru personalul medical angajat al spitalului, inclusiv cel care lucrează la secţiile exterioare ale acestei instituţii medicale,” a declarat Mihaela Bogdan, coordonatorul programului permanent de testare voluntară, gratuită, rapidă, şi confidenţială.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.