Purtarea măștii de protecție în spațiile publice a devenit obligatorie și în Constanța

Social

Constănţenii sunt obligaţi, începând de miercuri, să îşi acopere gura şi nasul la ieşirea din casă. Pentru aceasta pot folosi măşti simple sau chirurgicale, dar şi eşarfe sau fulare. Obligativitatea purtării măştilor în spaţii publice a fost introdusă, prima dată, în judeţul Galaţi, pe 4 aprilie.

„Din data de 15 aprilie se instituie obligativitatea acoperirii nasului şi gurii la ieşirea din casă în toate spaţiile publice de pe teritoriul judeţului Constanţa, pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, cu măşti simple sau chirurgicale, dar şi eşarfe, fulare sau orice articole vestimentare”, se arată într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, adoptată marţi și citată de Mediafax.

Hotărârea a fost adoptată ca urmare a unei recomandări venite din partea reprezentanţilor DSP Constanţa, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Purtarea măştilor de protecţie este obligatorie, până în acest moment, în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Suceava şi Constanţa.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.