Salvează două vieți, adoptă un câine!

Social

240 de câini fără stăpân aflați în Adăpostul public pentru Animale Abandonate așteaptă să facă parte dintr-o familie. Prin decizia de a ajuta un câine, salvăm nu doar viața cățelului adoptat, ci în același timp asigurăm altui câine locul în adăpost și șansa de a-și găsi un cămin.

De la începutul campaniei „Adoptă un cățel” și până în prezent, 1961 de câini au fost adoptați iar 68 au fost revendicați de proprietar.

În gestionarea problemei câinilor comunitari, Primăria Municipiului Constanța a ales să respecte dreptul la viață al câinilor abandonați și a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi au fost examinați și au primit tratament de specialitate.

Municipalitatea încurajează iubitorii de animale să se alăture campaniei „Adoptă un cățel” chiar și în această perioadă în care programul cu publicul rămâne închis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte.

Pentru a putea adopta un patruped viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate, care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Cei interesați pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu Dor nr. 5, fără a avea acces în incinta adăpostului iar preluarea câinilor se va realiza cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.

Adopția câinilor se realizează în următoarele condiții:

– Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați;

– Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului;

– Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate);

– Cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.