„Transport de valori”, un proiect de succes la Constanța!

Social

Zeci de copii au mers ieri dimineață cu autobuzele școlare la unitățile de învățământ. Conduși de părinți în stație, cu zâmbetul pe buze, aceștia au fost întâmpinați de reprezentanții CT BUS și ai Poliției Locale cu baloane, stegulețe, pixuri și insigne cu însemnele orașului Constanța.

Încântați peste măsură, piticii au călătorit în siguranță până la școală, acolo unde au fost așteptați de reprezentanții unității de învățământ și conduși în sălile de clasă.

Pentru a veni în sprijinul părinților, la inițiativa edilului Decebal Făgădău, Primăria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS a introdus din această săptămână trei trasee pilot pentru transportul elevilor, în care, momentan, sunt incluse 10 unități de învățământ.

Acestea deservesc atât grădinițele, cât și școlile în apropierea cărora se află stațiile traseelor pentru elevi.

Cele trei trasee sunt:

-traseul E1: Gară – bd.Lăpușneanu – Tomis Nord

-traseu E2: KM5 – str. Cumpenei – str. Soveja – Tomis Nord

-traseu E3: Palazu Mare – bd. Tomis -Tomis Nord

Pentru a călători în siguranță cu autobuzele școlare, vă reamintim următoarele:

  • Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se va face doar pe la prima ușă a autobuzului. Pentru asigurarea securității în mijlocul de transport în comun, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii vor fi așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ care îi va conduce în incinta unității școlare.
  • Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă însoțesc copii cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.
  • Pentru o mai bună informare, vă invităm să utilizați aplicația gratuită CT BUS, disponibilă pentru Android și IOS.

De asemenea, Primăria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS realizează un studiu cu privire la optimizarea traseelor pentru elevi, cât și pentru implementarea unora noi. În vederea dezvoltării proiectului-pilot ,,Transport de valori”, solicităm părinților / tutorilor legali ai elevilor să completeze un chestionar ce va conduce la centralizarea propunerilor pentru noi trasee școlare. Documentul poate fi completat on-line la adresa: https://forms.gle/9MUcMRzjaCjWYR6R9 descărcat de pe site-ul CT BUS: www.ctbus.ro sau de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanta: www.primaria-constanta.ro.

Acesta poate fi solicitat și depus la toate chioșcurile de bilete și abonamente CT BUS sau online, la adresa de e-mail reclamații@ctbus.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.