Vizita ambasadorului Republicii Estonia la Primăria Constanța

Politic

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău a primit ieri, 27 noiembrie 2019, vizita Excelenței Sale doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în România și a domnului Alexandru Bobe, consulul onorofic al Republicii Estonia la Constanța.

Aflată la început de mandat diplomatic în țara noastră, doamna ambasador și-a exprimat intenția și disponibilitatea de a identifica noi domenii de cooperare pentru a consolida parteneriatul pe care Constanța îl are cu Estonia și care a avut ca rezultat deschiderea primului Consulat Onorific la malul mării, precum și inaugurarea primei linii aeriene directe Tallin – Constanța, în luna iunie 2018.

Printre domeniile de colaborare propuse de către domnul primar se numără educația, turismul, protecția mediului, managementul deșeurilor, tehnologia, informatica, dar și cooperarea în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană. De asemenea, acesta a evidențiat necesitatea de a avea discuții pragmatice, care să aibă ca rezultat proiecte concrete, în scopul dezvoltării economice a municipiului Constanța.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.