Adăpostul pentru animale fără stăpân din Constanța a început pregătirile pentru iarnă

Social

Paleții din padocuri au fost căptușiți cu fân iar țarcurile au fost izolate cu tablă pentru a proteja animalele de vânt și de zăpadă.

În momentul de față adăpostul găzduiește aproximativ 200 de câini care așteaptă în continuare să fie adoptați de constănțeni inimoși.

Niciun câine nu a fost eutanasiat în cele aproape 9 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate, iar  în urma  campaniei “Adoptă un cățel” derulată de Primăria Municipiului Constanța, peste 1.000 de patrupede și-au găsit un stăpân.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăpostului din strada Vârfu Cu Dor  pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

În acest sens, încurajăm pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și  este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.