Cum s-a reabilitat Cazinoul în anii ‘80?

Divertisment

Amintiri din Cazino. Cum au fost executate și cât a durat ultima reabilitare a simbolului de la malul Mării Negre? Facem astăzi o călătorie înapoi în timp, prin ochii celui care a coordonat șantierul de atunci.

Este vorba despre Gheorghe Simion, coordonatorul lucrărilor de restaurare a monumentului istoric efectuate între anii 1985-1987, atunci când edificiul era la fel de degradat ca și acum. Peste 70 de oameni au muncit luni de zile pentru refacerea capodoperei de artă care va intra în scurt timp într-un nou proces de restaurare.

Au fost executate pe atunci lucrări complexe care au presupus restaurări de pictură baroc-frescă, stucatură, vitralii și adăugarea unor noi elemente decorative.

Noua restaurare a intrat în linie dreaptă iar în curând vor începe lucrările în valoare de aproximativ 94 de milioane de lei.

Decebal Făgădău- primarul municipiului Constanța: “După ani de zile plini de lupte, dezbateri, contestații, termene de judecată, licitații anulate, licitații reluate, proceduri interminabile, speranță, disperare… s-a terminat! Cazinoul va fi reabilitat si restaurat!”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.