Peste 150 de câini sunt disponibili pentru adopție

Social

Primăria Municipiului Constanța încurajează iubitorii de animale să se alăture campaniei „Adoptă un cățel!” prin care pot să le ofere o nouă șansă la viață câinilor aflați la adăpostul  situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, 113 căței au fost adoptați până la sfârșitul lunii ianuarie, doi au fost revendicați de proprietar iar în acest moment se află în lucru 20 de cereri de adopție.

Anul trecut 1294 de câini comunitari și-au găsit un cămin și 45 au fost revendicați.

Reamintim că adopţia câinilor se face gratuit și poate fi realizatădupă ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi.
Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate:

– luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10:00 – 14:00;

– joi, în intervalul orar:  09:30 – 17:30.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.