Prefectura Constanţa: Spitalul militar mobil, aproape finalizat; autorităţile trebuie să acorde avizele de funcţionare

Social

Reprezentanţii Prefecturii Constanţa au anunţat, vineri, referitor la spitalul militar mobil construit pe Stadionul „Portul”, că au fost ridicate zeci de corturi şi montată o mare parte din aparatura necesară, fiind „o chestiune de zile până când totul va fi pus la punct”, iar unitatea medicală va deveni funcţională.

„Militarii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale lucrează intens pentru ca spitalul militar mobil de pe stadionul ‘Portul’ să devină funcţional. Partea cea mai grea au îndeplinit-o cu succes: în timp record au fost ridicate zeci de corturi, a fost montată mare parte din aparatură, iar acum este o chestiune de zile până când totul va fi pus la punct. Laboratorul urmează să fie complet dotat, inclusiv cu un al doilea aparat Real Time PCR”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa.

Conform sursei citate, tot complexul a fost racordat la utilităţi, iar acum este nevoie ca autorităţile să se mobilizeze şi să acorde toate avizele pentru funcţionare.

Postarea a fost făcută după ce prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, s-a întâlnit pe Stadionul „Portul” cu comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait, care i-a explicat cum este structurat spitalul modular.

„Am toată convingerea că rigoarea militară se va resimţi deplin în perioada următoare, iar suportul pe care acest ansamblu medical îl va acorda judeţului va fi unul extrem de important. Instituţia pe care o conduc a fost, din prima zi, principalul partener al MApN în acest demers, iar cu acest prilej, doresc să le mulţumesc, încă o dată, tuturor celor implicaţi în ridicarea spitalului militar mobil! Cinste lor!”, a declarat prefectul Constanţei, citat în postarea de pe Facebook.

În ceea ce priveşte situaţia actualizată legată de COVID-19, în judeţul Constanţa sunt 124 de cazuri confirmate, cinci persoane au murit, 54 au fost declarate vindecate şi externate din spital, 689 de persoane sunt în carantină şi 277 în izolare la domiciliu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.