Revitalizare urbană a cartierului KM 4-5

Social

Lucrările de modernizare a tramei stradale au schimbat aspectul zonei rezidenţiale prin creşterea calităţii spaţiului urban.

Infrastructura rutieră a fost asfaltată pe o suprafaţă de peste 10.000 mp iar cea pietonală pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp. Trotuarele au fost reamenajate prin montarea a 1.300 ml de bordură. Totodată, zonele cu spaţiu verde au fost reamenajate.

S-au recondiţionat trotuarele şi carosabilul pe strada Liliacului, tronsonul delimitat de strada Progresului şi strada Pandurului, pe strada Progresului, între strada Meşterul Manole şi strada Liliacului, pe strada Sergent Nicolae Grindeanu, porţiunea cuprinsă între strada Liliacului şi strada Meşterul Manole şi pe strada Narciselor, între strada Progresului şi strada Sergent Nicolae Grindeanu.

Prin implementarea proiectului de reconfigurare urbană au fost create 273 de noi locuri de parcare. Pe strada Liliacului au fost amenajate 105 de locuri de parcare în spic şi în alveolele nou-înfiinţate. 25 de noi locuri de parcare sunt disponibile pe strada Meşterul Manole iar locuitorii din zonă vor beneficia de alte 58 de noi locuri de parcare pe strada Narciselor. Pe strada Progresului, la intersecţia cu strada Arcului, spaţiul urban a fost reorganizat fiind amenajate 85 de spaţii pentru parcarea autovehiculelor.

Amintim faptul că pentru rezervarea unui loc de parcare, este disponibilă platforma online https://parcari.primaria-constanta.ro. De asemenea, locuitorii din zonă pot trimite documentaţia necesară la Serviciul Siguranţa Circulaţiei Urbane şi Parcări situat pe strada Ştefan Mihăileanu, nr. 10.

Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanţa, secţiunea De interes public/Formulare tip: http://primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube .