Spitalul Municipal Mangalia a achiziţionat aparatură medicală pentru terapie intensivă

Social

Spitalul Municipal Mangalia a achiziţionat, recent, cu fonduri de la Consiliul Local, aparatură medicală pentru Terapie Intensivă şi alte activităţi specifice, în perioada crizei epidemiologice. Potrivit reprezentanţilor spitalului, aparatura şi echipamentele medicale recent cumpărate contribuie la eficientizarea actului medical şi intervenţia promptă în tratarea bolnavilor cu patologii complexe. Astfel, s-au achiziţionat mai multe echipamente medicale necesare pentru evaluarea şi tratamentul de specialitate al pacienţilor, precum: un aparat de anestezie, opt monitoare funcţii vitale, şase electrocardiografe, cinci ventilatoare, zece injectomate, zece aparate concentrator de oxigen, zece lămpi UV, un defibrilator sau un ventilator de ventilaţie noninvaziv.

Spitalul Mangalia are 15 paturi la Terapie Intensivă, iar pe fiecare secţie s-a amenajat câte un izolator pentru preluarea cazurilor COVID-19, dacă va fi nevoie.

„Ne-am străduit să dotăm unitatea noastră sanitară cu tot ce este necesar în această perioadă a crizei epidemiologice, dar şi pentru a răspunde nevoilor din activitatea medicală curentă şi viitoare. Aparatura medicală cumpărată ne ajută mult, mai ales în sălile de operaţie şi post-operator, precum şi pentru intervenţia asupra bolnavilor oncologici. În prezent, dacă un pacient suspect coronavirus prezintă o urgenţă majoră chirurgicală, el poate fi tratat în siguranţă, în spitalul nostru, ulterior putând fi tratat pentru patologia COVID-19, în Spitalul de Boli Infecţioase”, au precizat reprezentanţi din conducerea spitalului. La nivelul municipiului Mangalia, de la începutul crizei epidemiologice cauzate de coronavirus, au fost înregistrate 12 cazuri de infectări, acestea fiind asimptomatice sau uşoare şi deja vindecate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.