Finanţare de 24 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Municipal Mangalia, din fonduri UE

Social

Spitalul Municipal Mangalia urmează să semneze cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare europeană în valoare de 24 de milioane de euro pentru dotarea unităţii medicale cu aparatură şi materiale sanitare destinate tratării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, informează administraţia locală.

Potrivit sursei citate, proiectul pentru dotarea unităţii medicale din Mangalia a fost depus la debutul pandemiei de coronavirus, în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19, fiind solicitată aparatură şi echipamente medicale, indispensabile tratării pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Tot prin acest proiect, se va asigura achiziţia consumabilelor şi a materialelor dezinfectante folosite în unitatea medicală.

Astfel, începând cu 1 noiembrie, Spitalul Municipal Mangalia va trata şi cazurile grave COVID-19, ce necesită îngrijire de specialitate în ATI, şapte paturi complet utilate fiind alocate pacienţilor COVID.

În prezent, Spitalul Municipal Mangalia are un număr de 107 paturi rezervate pacienţilor COVID-19, care beneficiază de tratament specific acestei afecţiuni iar pacienţii care se încadrează în cazuistica noncovid, pot apela, în continuare, la serviciile medicale ale medicilor din Mangalia.

”După ce a fost declarat spital suport COVID, în luna iulie a acestui an, în unitatea noastră au avut loc o serie de transformări şi activitatea medicală se desfăşoară în condiţii bune, în actualul context epidemiologic, cadrele medicale s-au adaptat situaţiei şi sunt în legătură permanentă cu medicii din Spitalul de Boli Infecţioase pentru a asigura pacienţilor tratamentul corespunzător. Acest proiect cu finanţare UE completează gama de servicii medicale pe care le oferim pacienţilor şi am dorit să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie pentru a lupta cu acest virus”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Mangalia. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.